top of page

Lean In tím (vol. 2)

Jadro nášho tímu sme predstavili v predchádzajúcom článku. Teraz sú na rade ďalšie členky Lean In, vďaka ktorým prichádza do tímu mnoho nápadov a vylepšení, naše aktivity naberajú obrátky a veľa vecí sa nám darí dotiahnuť do úspešného konca. S radosťou predstavujeme 8 šikovných žien a sme nesmierne hrdé, že patria práve k nám.



Simona Šimovičová

(Marketing Assistant)


Čo je na práci v Lean In pre Teba najinšpiratívnejšie?


Práca v Lean In ma napĺňa. Umožňuje mi venovať sa do hĺbky téme, ktorá sa ma bytostne dotýka a zaujímala ma už dávno predtým, ako som sa k Lean In pridala. Avšak uvedomovala som si, že sama problémy v spoločnosti týkajúce sa problematiky rodovej rovnosti zmeniť nedokážem. Inšpiráciou mi je práve kolektív žien, s ktorými spoločne pracujeme na aktivitách, ktoré Slovenkám umožňujú dosiahnuť svoj potenciál, uvedomiť si svoju hodnotu a bojovať proti predsudkom, ktoré ich/ nás častokrát brzdia v dosahovaní svojich snov. Vážim si, že sa môžem realizovať v tom, čo ma baví v kruhu cieľavedomých, láskavých a kreatívnych žien. Inými slovami, inšpiruje ma naša spoločná chuť a odhodlanosť meniť veci k lepšiemu. Zároveň ma teší každá spätná väzba, ktorú dostanem, pretože vďaka nej môžem aj ja sama napredovať a zlepšovať sa v tom, čo robím.



Ivica Šavel

(Event Manager)


Čo Ťa na práci v Lean In zatiaľ najviac prekvapilo?


Prekvapilo ma toho viac. Húževnatosť. Otvorenosť. Odhodlanie. Tieto vlastnosti členiek Lean In tímu vo mne však zarezonovali najviac. Som veľmi milo prekvapená, akú úroveň práce dosahujú ženy na dobrovoľníckych pozíciách. A nie len tie. Celý core team a samotná zakladateľka Lean In Slovakia je obdivuhodná a inšpiratívna žena. Som presvedčená o tom, že jedine vzájomnou podporou a motiváciou si môžu ženy medzi sebou pomôcť zdolávať predsudky či spoločne pracovať na napredovaní alebo vlastnej spokojnosti. V konečnom dôsledku to nie je len individuálnym benefitom, ale aj benefitom pre celú spoločnosť.



Miroslava Süčová Vernarská

(Data Scientist)


Prečo si myslíš, že ženy potrebujú podporu pri rozvíjaní svojho potenciálu?


Verím, že každý z nás potrebuje podporu pri rozvíjaní svojho potenciálu. Pochvalu, pohladenie, mentora, inšpiratívny príklad. O to viac my ženy. Mnohokrát zastávame nielen jednu rolu s tým istým počtom životných hodín ako okolie. Začíname na inej štartovacej čiare ako naše mužské proťajšky a často narážame na neviditeľné sklenené stropy. Pracujem s dátami, preto citlivo vnímam, ako pomyselné vrcholy stĺpcov v diagramoch u žien nedosiahnu tak vysoko, ako u mužov, pri tak univerzálnych veciach ako plat, príležitosti, pracovná rola. Verím, že rôznorodou podporou žien budeme čoskoro vedieť posúvať štartovacie čiary, búrať takéto stropy a stĺpce budú čo najvyrovnanejšie.



Lívia Lippaiová

(Marketing assistant)


Akú pridanú hodnotu majú pre Teba aktivity v Lean In?


Každá z doterajších aktivít ma niečo nové naučila, rozšírila obzory a niekoľkokrát mi práca na nich dokonca pomohla vyriešiť niečo, čo sa nepriamo týkalo môjho zamestnania – aj tam sa okrem iného venujem aj marketingu. Pri jednej z úloh, som po dlhom čase musela vykročiť zo svojej zóny komfortu. To, že som sa prekonala, mi dodalo množstvo energie a skvelý pocit. Aktivity spojené s Lean In nevnímam ako povinnosti, ale niečo, pričom sa viem realizovať. Teším sa na každú z nich, rovnako ako na každé stretnutie s tímom úžasných žien. Každá sme iná, no máme veľmi podobne nastavené hodnoty a ciele. Poslanie a princípy Lean In nielen hlásame, prirodzene sa nimi riadime. Vzájomne sa podporujeme, rozvíjame svoje schopnosti a spoločne sa posúvame k cieľu – aby mali ženy na Slovensku rovnaké možnosti.



Kristína Jarayová

(Designer)


Čo Ťa na práci v Lean In baví najviac?


Nenazvala by som to prácou, skôr poslaním. Tvorba designu ma napĺňa a vždy sa teším na každú novú úlohu, ktorú dostanem. Keďže ide o kreatívnu oblasť, veľmi ma baví spracovávať nápady a o to viac sa teším, keď vidím výsledný produkt. Ten, ktorý uzrie svetlo sveta a stáva sa súčasťou Lean In.



Lívia Gaľová (Designer)


Prečo si si vybrala dobrovoľníctvo práve pre Lean In?


Povedala by som, že táto príležitosť si našla mňa. V čase, keď bola zverejnená ponuka na dizajnéra, som sa veľmi zaujímala o rozvoj v danej oblasti, aj keď len v rámci voľného času či hobby. Lean In som už poznala dlhšie, bola som súčasťou circle Mums in action, ktorý ma veľmi motivoval, dodal mi sebavedomie a posunul ma vpred (pozdravujem úžasné ženy z tohto kruhu :)). Aj vďaka tomu som ani minútu neváhala reagovať na ponuku grafického dizajnéra. Teraz, keď som členkou skvelého tímu, vidím koľko tvrdej práce je za tým všetkým, no tiež nadšenie každej z nás pomáhať ženám plniť ich sny. Pracujem v oblasti komunikácie už takmer 9 rokov, mám rada spoločnosť a veľa rozprávam, čoho dôkazom je aj táto odpoveď (smiech). V Lean In sa aj v tomto smere cítim super a teším sa, že mi tiež dáva priestor na rozvoj v iných aktivitách (moderovať eventy, viesť workshopy).



Miroslava Kuľková

(Lektorka workshopov)

V čom vidíš prienik so svojou prácou a aktivitami v Lean In?


Na výskumnej pozícii na Univerzite Karlovej v Prahe analyzujem celospoločenské trendy a hľadám príčinné súvislosti. Tento kritický a disciplinovaný prístup k informáciám sa snažím pretaviť do praktických a zábavných workshopov, lebo takýto prístup vedie k lepším rozhodnutiam a väčšiemu pokoju. Silno so mnou rezonuje myšlienka Lean In empowermentu žien. Na výskumných pozíciách či v akademickej sfére stále nie je veľa žien (špeciálne v mojom odbore) a na ženy sa často pozerá inak. Preto sa už dlho snažím podporovať iné ženy v dosahovaní svojich kariérnych snov a teším sa, že to môžem robiť aj skrz Lean In :)



Zuzana Sotákova

(Back Office Manager)

Čo Tebe osobne na iniciatívne Lean In dáva najväčší zmysel?


Lean In vám pomôže spoznať nové ženy okolo vás. Ja osobne som v rámci už dvoch Lean In Circles (jeden bol zameraný profesne a v druhom nás spájala rovnaká životná etapa) spoznala viaceré inšpiratívne ženy. Nie také vzdialené a pekne nafotené na Instagrame. Skutočné, úžasné ženy z mäsa a kostí, ktoré možno čelili podobným výzvam ako ja, brzdili ich rovnaké predsudky a tiež im chýbala ženská podpora.. Kúzlo Circles je v tom, že sa tam vytvorí atmosféra porozumia a prajnosti. Práve v tejto atmosfére môžete rásť a oprieť sa do toho. Čokoľvek to je :)


bottom of page